YPG'den Efrin’deki kontra faaliyetlere ilişkin uyarı

YPG Genel Komutanlığı: İşgalci unsurlar Efrîn içerisinde savaşçılarımızın üniformalarını giyerek ‘YPG’ adına halka baskı uygulamakta, mallarını talan etmekte ve kontra faaliyetleri yürütmektedir.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’de YPG üniformalarını girerek, halka baskı uyguladığını, mallarını talan ettiğini ve kontra faaliyeti yürüttüklerini belirtti. YPG, halkı ve kamuoyunu kirli oyunlara ve hilelere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

YPG’nin açıklaması şöyle: “İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete grupları Efrîn’de kirli oyunlarla bölge halkı ve yurtsever kamuoyunu kandırmaya, gayri meşru işgalini meşrulaştırarak güçlerimizi karalamak üzere kontra faaliyetlerine ağırlık vermiştir.

‘HALK TÜM SALDIRILARA RAĞMEN DİRENİŞ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEMİŞTİR’

İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete (terörist) gruplarının Efrîn’e yönelik insanlık dışı işgal hareketi devam ederken, bölgedeki sivil yurttaşların baskı altında tutulması ve işgalin meşru gösterilebilmesi amacı ile ise her türlü kirli oyun sürdürülmeye çalışılıyor. Yerel halkın baskı altında tutulduğu yalanıyla uluslararası kamuoyunun sessizliğinden faydalanarak saldırılarını başlatan işgalci Türk devleti, bu süre zarfında her türlü insan hakları ihlaline imza atarak, savaş ve insanlık suçlarını işlemeye devam etmektedir. Yüzbinlerce sivil yurttaş yerlerinden edilmiş, Suriye’nin farklı yerlerinden getirilen çok sayıda silahlı unsur ve aileleri Efrîn’e yerleştirilmiş, Efrîn onlarca cihatçı ve çete grubunun yaşam alanı haline getirilmiştir. Mevcut durumda bu gruplar arasındaki günlük insan kaçırma ve öldürme olayları hız kazanır hale gelmiştir. Efrîn ve çevresindeki bölge halkının maruz kaldığı tüm bu tehcir, etnik temizlik, talan, yağmacılık ve katliam politikalarına rağmen halkımız Efrîn’in gayrimeşru işgalini kabul etmeyerek direniş mücadelesinden vazgeçmemiştir.

‘TÜRK ORDUSU EFRÎN’DE YPG ÜNİFORMASI GİYEREK HALKA ZULM ETMEKTEDİR’

İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete grupları son çare olarak Rojava Kurdistan’daki halkımızın kazanımlarını uluslararası kamuoyu nezdinde karalama politikalarına başvurmaktadır. Bu amaçla işgalci unsurlar Efrîn içerisinde savaşçılarımızın üniformalarını giyerek ‘YPG’ adına halka baskı uygulamakta, mallarını talan etmekte ve kontra faaliyetleri yürütmektedir. Efrîn halkımızı ve tüm kamuoyunun bu kirli oyun ve hilelere karşı dikkatli olmaları çağrısını yapıyoruz.

Rojava Kurdistan ve Kuzey Suriye de kontra faaliyetlerde uzmanlaşmış işgalcilere karşı tüm halkımızın doğru tavır sahibi olacağına inanıyor, bu sinsi ve alçakça girişimlere karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz.”