YPG: Efrîn’de 2 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının 19 ve 24 Ağustos’ta Efrîn’de düzenledikleri iki eylemde 2 çete öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Efrîn’deki Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasının sürdüğünü hatırlatarak, düzenlenen 2 ayrı eylemde 2 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

YPG Basın Merkezi açıklaması şöyle: “Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, işgalci Türk ordusu unsurları ve beraberindeki çete gruplarına yönelik etkili eylemlerini sürdürmektedir. 19, 24 Ağustos tarihleri arasında birliklerimiz tarafından düzenlenen pusu eylemleri sonucunda 2 çete üyesi öldürülmüştür.

19 Ağustos tarihinde bir birliğimiz Efrîn’e bağlı Mabata ilçesi yolu üzerinde el Şam çete grubuna ait bir araca yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda Mumammed Erduan isimli çete üyesi öldürülmüştür.

24 Ağustos tarihinde bir birliğimiz tarafından Efrîn’e bağlı Bilbilê ilçesi kırsalında Feylaq Şam çete grubuna ait bir başka araç pusuya düşürülmüştür. Eylem sonucunda ilçedeki yol kontrol noktalarının sorumlusu olan Ebu Mıuhammed el Şemali kod isimli Halit Kadir öldürülmüş ve silahı ele geçirilmiştir.”