YPG iki şehidin kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, geçtiğimiz günlerde şehit düşen iki savaşçının kimliklerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında, 2 Ekim’de Cizre Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yaralanan Berfin Amed’in yapılan tüm müdahalelere rağmen 12 Ekim’de şehit olduğu belirtildi. Ayrıca, Şervan Cudî isimli savaşçının da Amude’de görev sırasında geçirdiği bir kaza sonucu aynı gün şehit olduğu belirtildi.

Açıklama şöyle:

“12 Ekim günü Cizre Fırtınası hamlesinde ve Cizre Kantonuna bağlı Amude şehrinde görev yürüten iki yoldaşımız şehit düşmüştür. Arkadaşlarımızın şehadetlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler şöyledir;

Demokratik Suriye Güçleri QSD öncülüğünde YPG ve YPJ güçlerimizin de aktif olarak katılım sağladığı Cizre Fırtınası hamlesi kapsamında “Terörü Sona Erdirme Savaşı” nda Dêrezor kırsal alanında DAIŞ çetelerine yönelik direniş savaşında başarılar sağlanmaktadır. Bu çerçevede özgürleştirilen alanlarda güçlerimizin ilerleyişi devam etmektedir. 2 Ekim günü DAIŞ çeteleriyle yoğun çatışmaların yaşandığı Baxoz köyünde kahramanca savaşan Berfin Amed arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan Berfin Amed arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve 12 Ekim günü arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

                            

Kod Adı: Berfin Amed

Adı Soyadı: Yasmîn Arif

Ana Adı: Meryem

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Efrin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cizre Bölgesi / 12 Ekim 2018

 

Amudê’de görev yürütmekte olan Şervan Cudi adlı savaşçımız yaşanan bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

                          

Kod Adı: Şervan Cudî

Adı Soyadı: Ebdilrezaq Îsa

Ana Adı: Xensa

Baba Adı: Mehmud

Doğum Yeri: Amudê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Amudê / 12 Ekim 2018

 

Şehit düşen Berfin ve Şervan yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Başta değerli yurtsever ailesi ve halkımızın başı sağolsun diyoruz. Yürüttüğümüz özgürlük mücadelesi çerçevesinde terörizmi sona erdireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”