Jinen Tîrejen Roje, Gever'de 15 Ağustos'u kutladı

Jinen Tîrejen Roje, Gever'de halkla birlikte 15 Ağustos'u kutladı.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi, 15 Ağustos Atılımı'nı selamlamak için Gever'de eylemler düzenledi.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "15 Ağustos 1984 tarihinde Eruh’ta atılan ilk mermi sadece bir halkın değil, tüm dünya kadınlarının Ortadoğu şahsında köleliğine sıkılan ilk kurşunu olmuştur. Erkek egemen zihniyeti ile yönetilen dünyaya karşı, 15 Ağustos ruhuyla bir diriliş ve özgürlüğe doğuş ruhu var edilmiştir. 15 Ağustos Atılımı'nda kadınlar birebir yer almasa da sonrasında büyük mücadeleler sonucunda, evlerinden çıkamayan kadınlar, özgür dağlarında düşmanlarına mermi sıkmış, direnişi esas alarak, köle kadını yok etme yolunda kararlıca ilerlemişlerdir" denildi.

'BİRİMLERİMİZ MAHALLELERİ KORUMAYA HAZIRDIR'

Açıklamada, eylemlere ilişkin şunlar belirtildi:

"Birimlerimiz Gever'in Eski Kışla Mahallesi, Mezalık, Orman, Cumhuriyet, Esentepe, Güngör ve Kani Haydar mahallelerinde 15 Ağustos diriliş gününü eş zamanlı havai fişekler ve işlek caddelerde lastik yakarak karşılamıştır. Birimlerimizin öncülüğündeki bu kutlamalarda dışarıya çıkan halkımızla yakılan özgürlük ateşinin etrafında saatlerce halay, zılgıt ve sloganlarla büyük bir coşkuyla 15 Ağustos kutlanmıştır.

Mahallelerimiz ve işlek caddeler sabah saatlerine kadar birimlerimiz tarafından denetime alınmıştır. Bunu herkes bilmelidir; herhangi bir işgal saldırısına karşın birimlerimiz her zaman mahallelerimizi ve halkımızı savunmaya hazırdır."