QSD: 7 işgalci Türk askeri öldürüldü

QSD'nin Bakurê Kurdistan sınırında gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askerinin öldürüldüğü, 3'nün de yaralandığı açıklandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını her geçen gün artırarak devam ediyor. Bu saldırılarda çoğunlukla sivil yurttaş hedef alınıyor. Son olarak 16 Ağustos’ta Kobanê’de bir çocuk şehit düştü ve 4 yurttaş yaralandı. Yine aynı gün Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı Amûdê kırsalında Öz Savunma Güçleri’nin noktasına yönelik bir saldırı düzenledi, bombardıman sonucunda 5 savaşçı şehit düştü ve yaralıları kurtarmaya çalışan birçok yurttaş da yaralandı.

Bu saldırılara cevap vermek için güçlerimiz tarafından işgalci Türk ordusuna karşı bir dizi etkili eylem gerçekleştirdi. Bu çerçevede;

Urfa, Antep ve Mardin şehirlerinin sınırlarında, işgalci Türk ordusuna karşı 3 etkili eylem düzenlendi.  

İlk eylemde, Urfa’nın Birecik ilçesinin Çiçekalan Karakolu’na yakın bir noktada, T-155 tipi bir obüsün etrafından toplanan işgalci Türk ordusunun 6 askeri hedef alındı. Elde edilen bilgilere göre bu eylemin sonucunda 1 subay ve 1 istihbarat elemanının da içinde bulunduğu işgalci Türk ordusunun 6 askeri öldürüldü. Düşmanın çok sayıda yaralısı da var ancak yaralıların sayısına ilişkin net bilgiye ulaşılamadı. Bu eylemin sonucunda üs'te bulunan cephanede de patlama meydana geldi.

İkinci eylemde, Antep’in Karkamış ilçesine bağlı Köprübatı Karakolu hedef alındı. Bu eylemde işgalci Türk ordusunun ölü ve yaralıları hakkında net bilgi elde edilemedi.

Üçüncü eylem, Mardin sınırında gerçekleşti. Eylemde Kirpi tipi bir araç hedef alındı. Bu eylemin sonucunda 1 asker öldürüldü, 3 asker de yaralandı.  

Bu eylemlerde işgalci Türk ordusunun toplamda 7 askeri öldürüldü, en az 3 askeri de yaralandı. İşgalci Türk devletinin her türlü saldırısına karşı cevap verme eylemlerimiz devam edecek.”