Fırat Bölgesi’nde tecrit ve işgale karşı yürüyüş

Fırat Bölgesi’nde binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Fırat Bölgesi’nde binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kobanê'deki Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş Şehit Egîd Meydanı’na kadar sürdü. Halkın Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdığı yürüyüşte, “Yaşasın İmralı Direnişi, bê Serok jiyan nabe, Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

'HAKLARIMIZI KENDİMİZ ALACAĞIZ'

Şehit Egîd Meydanı'nda konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Enver Müslim, halkın düşmana karşı göstermiş olduğu direnişe işaret etti. Zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Müslim, bu süreçten çıkmanın tek yolunun demokratik proje temelinde hareket etmek olduğunu kaydetti.

Müslim, düşmanın demokratik projeden korktuğunu vurgulayarak, “Önder Abdullah Öcalan bu projeyle Ortadoğu’daki krizlere çözüm bulduğu için Önderliğe karşı komplo geliştirdiler” dedi.

Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için bileşenlere alanlara çıkıp Türk devletine baskı yapmaları çağrısında bulunan Müslim, şöyle devam etti: “Türk devleti işgal ettiği bölgelere Suriyeli mültecileri yerleştirme projesiyle dünyanın gözü önünde demografik yapıyı değiştiriyor. Ancak haklarımızı yine kendimiz alacağız.”

Şêran İlçe Meclisi Eşbaşkanı Letîfe Silêman ise kendilerine yönelik saldırılara karşı daha fazla mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, egemen devletlerin barışı istemediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından halk, Zafer Çadırı’na doğru gitti. Zafer Çadırı, gerilla direnişini sahiplenmek ve Devrimci Gençlik Hareketi ile Genç Kadınlar Birliği’nin genel seferberlik kampanyası çerçevesinde dün kurulmuştu.