Viyana ve Pisa’da Türk devleti protesto edildi

Avusturya’nın başkenti Viyana ve İtalya’nın Pisa kentinde, Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Viyana’daki yürüyüş Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yapıldı. Museumsquartier meydanında bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin saldırılarını kınadı.

Eylem sırasında bir konuşma yapan PYD Viyana temsilcisi Dr. Sabri Hemo, saldırılar karşısında Kürtleri ulusal birliği güçlendirmeye çağırdı. Türk devletinin, DAİŞ gibi çetelerin eliyle yapamadığını kendisi yapmak istediğini belirten Hamo, YPG ve YPJ’nin Türk devletinin saldırılarını da boşa çıkaracağını kaydetti.

Suriye Demokratik Partisi Avusturya sorumlusu Macid Elo, Rojava’ya yönelik saldırılarını tüm Kürtlere yönelik olduğunu belirtirken "Asyl in Not" (Mülteciler için Danışma kurumu) başkanı Michael Genner, YPG ve YPJ ile dayanışma mesajı verdi. Genner, Avusturya hükümetinin ülkede yaşayan Kürt mültecilere yönelik tutumunu da eleştirdi.

Konuşmalar ardından Cumhurbaşkanlığı binasının bulunduğu "Heldenplatz"a doğru yürüyüşe geçen kitle "Kürtler IŞİD'le savaşırken Türk Devleti Kürtlere saldırıyor", "Erdoğan Dünyadaki en büyük teröristtir", "Kobanê’ye dönük saldırıları durdurun" yazılı pankartların yanısıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPG, YPJ, KCK ve PKK bayraklarını taşıdı.

İtalya’nın Pisa şehrinde de düzenlenmek istenen mitinge izin çıkmaması üzerine Kürtler 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla pankart astı. Türk saldırıları protesto eden bir grup eylemci, bir bildiri de okuyarak eylemlerine son verdi.