GÖRÜNTÜLÜ

DEM Parti heyeti Graz Belediye Başkanı ile görüştü

Graz Belediye Başkanı Elke Kahr ile görüşen DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve beraberindeki bir heyet, İmralı tecridi ve yerel seçimler hakkında bilgi verdi.

Avusturya’ya gelen DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve beraberindeki bir heyet, Graz Belediye Başkanı Elke Kahr ile görüştü.

Türkiye ve Kurdistan’da yapılan yerel seçimler sonucunda ortaya çıkan iradenin gasp edilme girişimi ve halkın direnişinin yanı sıra İmralı soykırım sisteminin uygulandığı ve 3 yılı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu konularında bilgi veren heyet, kendilerinden duyarlılık ve dayanışma beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Heyet daha sonra Türkiye ve Kurdistan’daki siyasi sürece ilişkin halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Gülcan Kaymaz Sayyiğit, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istediklerini ifade etti. DEM Partili vekil Avrupa’da örgütlülüğün büyütülmesi ve Kürt halkının birliğini sağlanmasının önemine de vurgu yaptı.